Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 10:56

Δουλειά και σκληρή προπόνηση

Δουλειά και σκληρή προπόνηση

Ο Τζίμης Κουστένης στέλνει το μήνυμα αντεπίθεσης!

Ο νέος προπονητής του Πανελευσινιακού, Τζίμης Κουστένης, ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά στο επίσημο portal της ομάδας για τα σχέδια του και τις απόψεις του σε βασικά σημεία.

Για την απόφαση του να έρθει στον Πανελευσινιακό

Γνωρίζω την ομάδα του Πανελευσινιακού από την εποχή που για ένα διάστημα συστεγαζόμασταν στο Περιστέρι. Οι άνθρωποι που απαρτίζουν την ομάδα είναι φιλόδοξοι και κάνουν τα πάντα για τον σύλλογο. Θεωρώ πως ο τρόπος που μου μίλησαν για το τι θέλουν να κάνουν και να πετύχουν με την ομάδα με βρίσκει απόλυτα ταυτισμένο με τις απόψεις τους.

Ξέρω πως είναι μια δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος αλλά κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση και πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε την παραμονή μας στην κατηγορία για tρίτη συνεχόμενη χρονιά και παράλληλα να παίξουμε και καλό μπάσκετ.

Πρέπει να δείξουμε σε όλους πως η ομάδα της Ελευσίνας αλλά και η πόλη της δικαίως και πανάξια πρέπει να έχει έναν εκπρόσωπο στην Α1 για τον κόσμο και για τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα.

Για τις δυνατότητες της ομάδας και αν μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω

Το πιστεύω ακράδαντα και αυτό είπα και στους ανθρώπους όταν μιλήσαμε, ότι η ομάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα σύλλογο γιατί είναι άρτια οργανωμένη στα θέματα εγκαταστάσεων και στα θέματα υποδομών. Το υλικό που διαθέτει είναι πάρα πολύ καλό γιατί έχει ποιοτικούς Έλληνες και ξένους παίκτες.

Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου μέσα από τις προπονήσεις και την σκληρή δουλειά να έρθουν και τα θετικά αποτελέσματα. Εμείς θα προσπαθήσουμε αρχής γενομένης από το αμέσως επόμενο παιχνίδι να πετύχουμε και την πρώτη νίκη στο Πρωτάθλημα που πιστεύω θα μας δώσει και το έναυσμα για την αντεπίθεση που πρέπει να κάνουμε.

Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα όποτε έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να διορθώσουμε τα όποια κακώς κείμενα έχουν γίνει.

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες κι αν αυτές συμβαδίζουν με τις φιλοδοξίες της ομάδας

Με βρίσκουν απόλυτα ταυτισμένο με τις φιλοδοξίες που έχουν οι άνθρωποι της ομάδας. Είμαι σχεδόν συντοπίτης εδώ αφού κατάγομαι από την διπλανή συνοικία του Περιστερίου, γνωρίζω πολύ καλά τους ανθρώπους και με βρίσκουν απόλυτα ταυτισμένο με αυτά που πιστεύουν και τις αρχές που έχουν γύρω από το μπάσκετ. Είναι εξαιρετικοί άνθρωποι όλοι όσοι απαρτίζουν την ομάδα γιατί ναι μεν βρισκόμαστε σε μια επαγγελματική κατηγορία αλλά ταυτόχρονα διατηρούν και το θερμό και οικογενειακό κλίμα που πρέπει να υπάρχει σε οποιαδήποτε ομάδα και να βρίσκεσαι.

Ένα μήνυμα για τον κόσμο της Ελευσίνας

Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε στους ανθρώπους και στον κόσμο της Ελευσίνας που σε κάθε αγωνιστική γεμίζει το κλειστό της Γούβας είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Θεωρώ πως μέσα από την δουλειά και την σκληρή προπόνηση θα πετύχουμε την παραμονή και γιατί όχι να κάνουμε κι ένα βήμα παραπάνω.

Θέλω να είναι σίγουροι πως οι παίκτες, η διοίκηση, όλο το προπονητικό team και όσοι είναι κοντά στην ομάδα θα κάνουμε τα πάντα για να τους κάνουμε υπερήφανους και να χαίρονται να βλέπουν την ομάδα τους να παίζει στην Α1. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος της χρονιάς θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι για την ομάδα και για αυτό που θα έχει πετύχει.

Για τον επόμενο αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΚ

Κακά τα ψέματα εμείς προερχόμενοι από τέσσερις συνεχόμενες ήττες καλούμαστε αυτή την στιγμή να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στην έδρα μας με αντίπαλο μια ομάδα που είναι ιστορική στο χώρο όχι μόνο του μπάσκετ αλλά γενικά του Ελληνικού αθλητισμού.

Σεβόμαστε την ιστορία της, σεβόμαστε την ΑΕΚ όμως από εκεί και πέρα στην έδρα μας μέσα δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένα αντίπαλο. Θα παίξουμε για την νίκη, τα παιδιά είναι προετοιμασμένα και προετοιμάζονται για αυτό το παιχνίδι, είναι ένα μεγάλο ντέρμπυ και συνήθως αυτά που καθορίζουν τα ντέρμπυ πέρα από οποιαδήποτε τεχνική ανάλυση που μπορούμε να κάνουμε είναι παράγοντες που έχουν να κάνουν με την διάθεση, με την θέληση, με το πάθος, με το πόσο δυνατά θα πας στην μπάλα, με τα ριμπάουντ...

Πιστεύω πως θα τα κάνουμε όλα αυτά και θα πάρουμε την πρώτη μας νίκη στο Πρωτάθλημα για να ευχαριστήσουμε και τους ανθρώπους που θα είναι κοντά μας.