Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 11:17

Πολύ χαρούμενος που ανήκω στον Πανελευσινιακό!

Πολύ χαρούμενος που ανήκω στον Πανελευσινιακό!

Συνέντευξη Μανώλη Παπαμακάριου….

Ο Πανελευσινιακός την φετινή μεταγραφική περίοδο έκανε την υπέρβαση και έφερε στην ομάδα τον Μανώλη Παπαμακάριο.

 

Ο ίδιος μιλάει στο επίσημο portal του Συλλόγου για τις πρώτες εντυπώσεις του από την Ελευσίνα αλλά και τι ήταν αυτό που τον έκανε να πει το ναι στους «σταχυοφόρους».

 

Ποιές είναι οι πρώτες σου εικόνες και εντυπώσεις απο το νέο σου περιβάλλον;

Πρώτα απ’όλα είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια του Πανελευσινιακού. Η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για μια ομάδα οργανωμένη κατα κύριο λόγο με οικογενειακό κλίμα. Μου αρέσει αυτό το περιβάλλον γιατί και εγώ έχω μεγαλώσει στο Περιστέρι, μια συνοικιακή ομάδα όπως είναι και ο Πανελευσινιακός και μου είναι αρκετά γνώριμο. Απο τις πρώτες προπονήσεις το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό και θα πρέπει να το διαφυλάξουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς.         

 

Μετά απο δύο χρόνια στην Ισπανία αποφάσισες να γυρίσεις στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Τι ήταν αυτό που έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο στην απόφαση σου;

Έβαλα κάτω και ζύγισα όλες τι προτάσεις που είχα με τα θετικά τους και τα αρνητικά τους και νομίζω πως η πρόταση του Πανελευσινιακού με κάλυπτε και αγωνιστικά και οικονομικά και δεν είχα κανένα ενδοιασμό για το αν θα συνεχίσω στο εξωτερικό ή όχι. Άλλωστε και στο εξωτερικό η κρίση έχει χτυπήσει και εκεί τα πρωταθλήματα και οι διαφορές δεν είναι πολύ μεγάλες.

 

Οι προσωπικοί σου στόχοι συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας τη φετινή χρονιά;

Εγώ σε όποια ομάδα πήγα αναδείχτηκα μέσα απο την ομαδική λειτουργία. Αυτός είναι και ο σκοπός όλων που είμαστε εδώ, η ομάδα να είναι πάνω απο όλους και απο όλα και νομίζω πως μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι καλό. Σίγουρα υπάρχουν προσωπικές φιλοδοξίες αλλά μόνο αν το βάλουμε κάτω απο την έννοια της ομάδας μπορούμε να πετύχουμε. Αν μια ομάδα πάει καλά είναι καλό για όλους τους παίκτες.

 

Επιστρέφεις στο Ελληνικό πρωτάθλημα μετά απο δύο χρόνια. Πιστεύεις πως έχουν γίνει βήματα προόδου;

Νομίζω πως ποιοτικά και οργανωτικά δεν έχουμε κάνει μεγάλα βήματα προόδου αλλά το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό, πάρα πολύ σκλήρο και θεωρώ πως έχει τον σεβασμό στο εξωτερικό και στην Ισπανία, που πιστεύω πως είναι το καλύτερο πρωτάθλημα μετά το NBAκαι είμαι σίγουρος πως αν κάποιος παίξει στο Ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να παίξει σε όλα τα πρωταθλήματα. Σίγουρα χρειάζεται να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά, όχι τόσο αγωνιστικά, αλλά σε θέματα μάρκετινγκ και μάνατζμεντ, ώστε να προωθήσουμε το προϊόν το οποίο έχει κάνει τους Έλληνες περήφανους πάρα πολλές φορές. Νομίζω ότι δεν παίρνει αυτό που του αξίζει και θα πρέπει όσοι φορείς είναι υπεύθυνοι για αυτό, να προσπαθήσουν να το βελτιώσουν.

 

Ο Πανελευσινιακός θα βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στην Α1. Αυτή ίσως να είναι πιο δύσκολη χρονιά από την πρώτη. Πιστεύεις πως μπορεί η ομάδα της Ελευσίνας να καθιερωθεί στο πρωτάθλημα της Α1;

Θεωρώ ότι όταν μια ομάδα δεν έχει εξωαγωνιστικά προβλήματα και είναι αφοσιωμένη και δουλεύει σωστά μέσα στο γήπεδο, μπορεί να καταφέρει πάρα πολλά την σημερινή εποχή. Ο Πανελευσινιακός το έχει αυτό, αλλά απο εμάς εξαρτάται, απο την δουλειά που θα κάνουμε αυτές τις πρώτες μέρες αλλά και στην προετοιμασία. Πρέπει να ολοκληρώσουμε το ρόστερ, να έρθουν και οι Αμερικάνοι ώστε να δουλέψουμε πιο πολύ στον τομέα της τακτικής και της φυσικής κατάστασης. Νομίζω πως ο Πανελευσινιακός δεν έχει τίποτα να ζηλέψει και αν είμαστε καλά και έχουμε την υγεία μας μπορούμε να κάνουμε και κάποιο βήμα παραπάνω.

 

Ο Γιώργος Σκαραφίγκας έχει συνδέσει το όνομα του με όλες τις επιτυχίες του Πανελευσινιακού. Τι έχεις να πεις για τον νέο σου προπονητή;

Το ότι η διοίκηση στηρίζει τόσα χρόνια τον προπονητή δείχνει την νοοτροπία αυτής της ομάδας αλλά και το έργο του προπονητή. Δεν έχω συνεργαστεί μαζί του αλλά με όσους έχω συζητήσει αλλά και με κατ’ ιδίαν συζητήσεις που κάναμε πριν έρθω στην ομάδα, φαίνεται άνθρωπος που έχει μεγαλώσει μέσα στα γήπεδα και σαν παίχτης αλλά έχει δείξει και το έργο του σαν προπονητής. Εγώ είμαι εδώ για να βοηθηθώ και να βοηθήσω και νομίζω πως θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία και στο τέλος να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

 

Ο κόσμος και φέτος θα γεμίσει την «Γούβα». Θα στείλεις ένα μήνυμα για την νέα χρονιά;

Ο κόσμος της Ελευσίνας έχει δείξει ότι αγαπάει αυτή την ομάδα και είναι στο δικό μας χέρι,  με την προσπάθεια και τον αγώνα μας, κάθε μέρα στην προπόνηση και στα παιχνίδια, να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και, γιατί όχι, να χρειαστούμε ένα μεγαλύτερο γήπεδο για να έρχεται ο κόσμος να μας βλέπει.